cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


web designPilisterasamarina musicprofessional photographer
Cauta:  

Yianomati di matsã di njel cu ariz

print
adăugat de Maria

Armãneashti

 matsã di la un njel; 500 g ariz; 2 l apã; 150 g tseapã; 200 ml untulemnu; sari.

Mãyiripsearea: matsãli s-shutsã, s-aspealã cu apã sh-sari, s-herbu ninti tu apã. S-ascot dit apã, s-dinjicã njits, s-aspealã iara, s-tsãrgãsescu cu untulemnu tu tighãnici. S-adavgã tseapa dinjicatã shi s-minteashti. Arizlu s-aleadzi, s-aspealã, s-astricoarã di apã, s-toarnã pisti matsã, s-tsãrgãseashti niheamã. Mãcarea s-toarnã tu tãvã, cu apa heartã cu undili, s-minteashti shi s-bagã tu cireap ta s-hearbã ghini, s-nu armãnã dzamã

Română

 Ingrediente: maţe de la un miel; 500 g orez; 2 l apă; 150 g ceapă; 200 ml ulei; sare.

 
Mod de  preparare: Se întorc matele pe dos, se spală cu apă şi sare, şi se fierb în apă. Se scot din apă, se taie bucăţele, se spală din nou, şi se prăjesc în ulei. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se amestecă. Orezul se alege, se spală , se strecoară, se adaugă peste maţe, şi se prăjesc câteva minute. Compoziţia se toarnă în tavă cu apa clocotită, se amestecă şi se pune în cuptor să fiarbă, până scade şi nu mai are zeamă. 
 

2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact