matsã di la un njel; 500 g ariz; 2 l apã; 150 g tseapã; 200 ml untulemnu; sari.
Mãyiripsearea: matsãli s-shutsã, s-aspealã cu apã sh-sari, s-herbu ninti tu apã. S-ascot dit apã, s-dinjicã njits, s-aspealã iara, s-tsãrgãsescu cu untulemnu tu tighãnici. S-adavgã tseapa dinjicatã shi s-minteashti. Arizlu s-aleadzi, s-aspealã, s-astricoarã di apã, s-toarnã pisti matsã, s-tsãrgãseashti niheamã. Mãcarea s-toarnã tu tãvã, cu apa heartã cu undili, s-minteashti shi s-bagã tu cireap ta s-hearbã ghini, s-nu armãnã dzamã
Ingrediente: maţe de la un miel; 500 g orez; 2 l apă; 150 g ceapă; 200 ml ulei; sare.