njel ãntreg; 500 g ariz; yianomatli di la njel (matsãli, pãnticlu, splina, inima, buretslji) fãrã hicat; 250 ml untulemnu; 200 g tseapã; chiper arosh; sari.
Mãyiripsearea: njelu ntreg s-talji la pãntic, matsãli s-shutsã, s-aspealã ghini cu sari shi s-herbu ãntredz deadun cu alanti yianomati. Dupu tsi hearsirã s-ascot dit apã shi s-dinjicã cama njits, s-tsãrgãsescu tu tighani cu untulemnu sh-cu tseapã dinjicatã. Arizlu s-aleadzi, s-aspealã, s-astricoarã shi s-toarnã pisti mãcarea di yianomati. S-adavgã niheamã apã (200 ml), s-hearbi niheamã pãnã s-chearã dzama. S-ameasticã, s-adavgã chiperlu sh-sarea shi s-minteashti ghini mãcarea. Mãcarea adratã s-bagã nuntru tu njel, s-coasi njelu cu hir albu shi s-uidiseashti tu tãvã. S-andreadzi cireaplu s-ardã ghini shi s-bagã tãvãlu tu cireap pi pirustii. S-ancljidi ghini cireaplu ti fridzeari ghini 1-1 ½ sihati. Aestã mãcari s-adatrã tu sãrbãtori (Pashti), la isuseri, la turnarea-a nveastãljei atsea noaua sh-la alti arãdz armãneshtsã
Ingrediente: un miel întreg; 500 g orez; organe de miel (mate, burta/stomac, splină, inima, rinichi) fără ficat; 250 ml ulei; 200 g ceapă; piper roşu; sare.