Tãrhãnãlu s-adarã toamna ti tutã iarna di: fãrinã di gãrnu; oauã; lapti. S-frimitã fãrina cu laptili tu un vas, s-adavgã oauãli shi s-frimitã ghini pãnã aluatlu easti sãnãtos. Deapoea s-treatsi prit unã sitã cu guvili mãri ca s-adarã sãrmi cãt boblu di ariz, deapoea s-tindi la soari ti uscari unã dzuã; urmeadzã bãgarea tu cireap cu cãldurã (cãnjinã) ptsãnã, ti uscari ghini.
TÃRHÃNÃ MÃCARI
3 l apã; 500 g tãrhãnã; 100 g seu di oaie (untulemnu); 300 g cash di oaie.
Mãyiripsearea: apa s-hearbi cu undili, s-adavgã seulu (untulemnul), s-toarnã pisti tãrhãnãlu tu tãvã, s-adavgã cashlu sãrmat cu bunela, s-minteashti ptsãn.
Ingrediente: Faină de grâu, ouă, lapte.
Mod de preparare: Într-un vas se amestecă faina cu laptele, după care se adaugă ouăle. Se frământă până devine un aluat consistent. Se dă printr-o răzătoare cu găurile mari, cât bobul de orez, după care se lasă la uscat. Se introduc in cuptor, pentru o uscare finală.
- mÂncare de TÃRHÃNÃ -
Ingrediente: 3 l apã; 500 g tãrhãnã; 100 g seu de oaie (ulei); 300 g brânza de oaie..
Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când dă in clocot se adaugă seul, apoi se răstoarnă in tava peste tarhana. Se adaugă brânza sfărâmată si se amestecă puţin