700 g fãrinã di misur; 100 g ligdã; 500 g cash di oaie; 400 g tsãgãridz.
Mãyiripsearea: apa s-hearbi cu sari sh-cãndu ãlj da unda, s-pispileashti fãrina di misur, s-minteashti cu ciubana di lemnu. Dupu tsi hearbi ghini, s-andreadzi tãvãlu cu ligdã s-tindi un arãndu di bãrgãdan, s-pispilescu pisuprã un arãndu di tsãgãridz, deapoea un arãndu di bãrgãdan, un arãndu di cash, iara un arãndu di bãrgãdan sh-pisuprã s-pispileashti ligda tuchitrã,, cashlu sh-iara tsãgãridz pisuprã. Orixi bunã!
Ingrediente: 700 g faina de porumb; 100 g untura; 500 g brânza de oaie; 400 g jumări
Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu sare. Când dă in clocot se presară mălaiul si se amestecă cu lingura de lemn. După ce fierbe bine, se unge tava cu untura si se pune un strat de mămăliga, unul de jumări după care din nou mămăliga, apoi un strat de brânză iar în final unul de mămăligă. Se unge deasupra cu untură după care se presară brânza si jumări.
Poftă buna!