Armãneashti
2,5 kg urdzãts; 200 g ariz; 200 ml untulemnu; 150 g tseapã; 50 g ayiu; chiper arosh; sari.
Mãyiripsearea: urdzãtsli s-curã, s-aspealã tu ma multi api shi s-bagã tu tingire cu apã heartã sh-cu sari. Dupu tsi herbu s-astricoarã sh-tu tingire s-bagã untulemnul sh-tseapa tãljatã filii shi s-alasã s-moalji niheamã, deapoea s-adavgã urdzãtsli. S-minteashti mãcarea. Arizlu s-aleadzi, s-aspealã, s-upãreashti niheamã ahoryea, s-astricoarã cu niheamã apã aratsi shi s-bagã tu tingirelu cu urdzãtsli. S-minteashti ghini cu niheamã apã, s-adavgã ayilu chisat, chiperlu sh-sarea dupu orixi.
Română
Ingrediente: 2,5 kg urzici; 200 g orez; 200 ml ulei; 150 ceapă ; 50 g usturoi; piper roşu; sare
Mod de preparare: Se curata urzicile, se spală în mai multe ape şi se pun la fiert în apa cu sare. Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată fidelută, după care se adaugă urzicile fierte şi strecurate. Se alege orezul, se spală, se opăreşte şi se toarnă peste urzici. Se amesteca bine cu putina apa se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează după gust cu sare şi piper