2 kg piperchi grasi; 500 g pãtãrgeani; 500 g cash di oaie; 5 oauã; 150 ml untulemnu.
Mãyiripsearea: untulemnul s-tsãrgãseashti tu tighani (tighãnici), s-adavgã piperchili curati, aspilati sh-astricurati, dinjicati. S-minteashti mãcarea pãnã s-moalji piperchili, deapoaea s-adavgã pãtrãgeanili curati, aspilati sh-tãljati shi s-ameasticã iara. S-adavgã cashlu tãljat sh-chisat cu bunela, deapoea oauãli bãtuti cu bunela. S-minteashti mãcarea pãnã s-tsãrgãseashti ghini. Aestã mãcari s-andridzea ti taifã sh-ti oaspits. S-andreadzi masa cu stulitsi shi s-mãcã dit cinii cu bunela, tahinãrli shi serli. Orixi bunã!
Ingrediente: 2 kg ardei graşi; 500 g roşii; 500 g brânză de oaie; 5 oua; 150 ml ulei.
Mod de preparare: Se încinge uleiul in tigaie, se adaugă ardeii curăţaţi, spălaţi si tăiaţi bucăţele. Se amestecă din când in când până ce ardeii se înmoaie, după care se adaugă roşiile spălate, decojite, si tăiate. Apoi se adaugă brânza sfărâmată si ouăle bătute spumă. Se amestecă totul până se prăjeşte bine.