1 kg filii di pãni tãljati subtsãri; 2 l apã; 100 ml untulemnu; 300 g cash di ooaie.
Mãyiripsearea: apa s-hearbi tu un tingire, tu bitisitã s-toarnã untulemnul. Filiili di pãni s-andreg tu tãvã, cu cashlu sãrmat pisuprã shi s-toarnã apa tu tãvã pisti pãni cu cash. S-anvãleashti tãvãlu cu unã cãpachi ta s-abureadzã mãcarea.. S-mãcã cu lingura, serli (tsinã).
Ingrediente: 1 kg de felii de pâine tăiate subţiri; 2 l apã; 100 ml ulei; 300 g brânza de oaie
Mod de preparare: Se fierbe apa intr-o cratiţă, se adaugă uleiul. Într-o tavă, se aranjează feliile de pâine si se presară brânza sfărâmată deasupra. Se răstoarnă apa peste feliile de pâine cu brânză. Se acoperă tava cu un capac. Se serveşte cu lingura, seara (la cină)