1,5 kg fãrinã albã; 2 kg prashi; apã; 300 ml untulemnu; 500 g cash di oaie.
Mãyiripsearea: aluatlu s-andreadzi di fãrinã cu apã, s-frimitã ghini, s-tindu peturli cu shtsala shi s-coc pi plitã (pi ploaci, cirche). Prashlji s-curã, s-aspealã, s-dinjicã njits, s-tsãrgãsescu niheamã cu untulemnu pãnã s-moalji, s-adavgã cashlu sãrmat tu vaslu cu prashi shi s-minteashti ghini. S-andreadzi tãvãlu, s-aundzi cu untulemnu shi s-bagã prighios un petur nicoptu, deapoea pisti petur s-pispileashti mãcarea di prash cu cash; s-adavgã un petur coptu pisti mãcari, deapoea tut ashi s-adavgã mãcari shi un petur pãnã s-dipisescu peturli, ama pisuprã un petur nicoptu. Pita s-bagã tu cireaplu coptu ghini, pãnã s-coatsi. S-ascoati dit cireap cãndu easti coaptã, s-aspurcucheashti pisuprã cu apã ta s-abureadzã ghini.
Ingrediente: 1,5 kg faină albă; 2 kg praz; apă; 300 ml ulei; 500 g brânză de oaie