cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


Pilisterasamarina musicprofessional photographerweb design
Cauta:  

Pitãroanji di prashi cu peturi coapti

print
adăugat de Maria

Armãneashti

 1,5 kg fãrinã albã; 2 kg prashi; apã; 300 ml untulemnu; 500 g cash di oaie.

Mãyiripsearea: aluatlu s-andreadzi di fãrinã cu apã, s-frimitã ghini, s-tindu peturli cu shtsala shi s-coc pi plitã (pi ploaci, cirche). Prashlji s-curã, s-aspealã, s-dinjicã njits, s-tsãrgãsescu niheamã cu untulemnu pãnã s-moalji, s-adavgã cashlu sãrmat tu vaslu cu prashi shi s-minteashti ghini. S-andreadzi tãvãlu, s-aundzi cu untulemnu shi s-bagã prighios un petur nicoptu, deapoea pisti petur s-pispileashti mãcarea di prash cu cash; s-adavgã un petur coptu pisti mãcari, deapoea tut ashi s-adavgã mãcari shi un petur pãnã s-dipisescu peturli, ama pisuprã un petur nicoptu. Pita s-bagã tu cireaplu coptu ghini, pãnã s-coatsi. S-ascoati dit cireap cãndu easti coaptã, s-aspurcucheashti pisuprã cu apã ta s-abureadzã ghini.

Română

 Ingrediente: 1,5 kg faină albă; 2 kg praz; apă; 300 ml ulei; 500 g brânză de oaie 

 
Mod de  preparare: Din faină şi apă se frământă un aluat şi se întind foi cu sucitorul, după care se coc pe fundul unei tăvi. Se curăţă prazul, se spală, se taie rondele mici şi se prăjeşte în ulei pană se înmoaie. Se adaugă brânza sfărâmată şi se amestecă. Se pregăteşte o tavă unsă cu ulei. Se pune dedesubt o foaie de aluat necoaptă şi se adaugă compoziţia rezultată din praz şi brânza, după care se pune o foaie de aluat coaptă. Se alternează astfel straturile de foi coapte cu cele de umplutură pană se termina aluatul. Ultima foaie de aluat, trebuie sa fie necoaptă. Plăcinta se introduce în cuptorul încălzit. La final, se scoate plăcinta din cuptor şi se stropeşte cu putină apă, pentru a se înmuia.
 
pitaroanji_di_prashi_cu_peturi_coapti.jpgpitaroanji_di_prashi_cu_peturi_coapti_2.jpgpitaroanji_di_prashi_cu_peturi_coapti_3.jpgpitaroanji_di_prashi_cu_peturi_coapti_4.jpg

2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact