400 g fisulju albu; 25 g ayiu; 100 ml untulemnu; sari; chiper arosh.
Mãyiripsearea: s-aleadzi fisulju, s-aspealã tu ma multi api sh-deapoaea s-hearbi tu tingire.Prota apã s-vearsã shi s-bagã apã caldã, s-cuntinuã hirbearea. Cãndu fisulju easti hertu s-ascoati, s-astricoarã shi s-chiseadzã cu ciubana di lemnu. S-adavgã untulemnul sh-ayilu chisat. Sadavgã sarea shi s-minteashti ghini, deapoea s-andreadzi opsea cu untulemnu sh-cu chiper arosh.
Ingrediente: 400 g fasole albă; 25 g usturoi; 100 ml ulei; sare; piper roşu.
Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală in mai multe ape, după care se pune la fiert, intr-o oala . Se scurge de prima apa si se pune din nou la fiert in apa calda. După ce a fiert, se scurg boabele de fasole de apa si se pasează cu o lingura de lemn. Se adaugă uleiul, usturoiul pisat si sarea, după care se amesteca bine. Se condimentează cu piper roşu