(Ti ma multu chiro, toamna):
15 kg carni di oaie; 10 l apã; sari.
Mãyiripsearea: carnea di oie s-talji cumãts njits shi s-hearbi tu oalã mari, pãnã cadi di pi oasi. Carnea s-curã ghini di pi oasi sh-deapoea s-bagã tu altu vas cu grãsimea (seulu) di carni shi s-tsãrgãseashti pi foc pãnã s-arusheashti. Cãndu easti etimã s-toarnã tu altu vas cama tes shi s-alasã pãnã s-ancljagã, deapoea s-arãtseashti. S-ascoati dit vas shi s-tsãni tu arãtsimi.
(pt un timp îndelungat, toamna)
Ingrediente: 15 kg carne de oaie; 10 l apã; sare.
Mod de preparare: Carnea de oaie se taie bucăţi mici si se fierbe intr-o oală mare, până cade de pe oase. Apoi se curăţă carnea de pe oase şi se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte. La final se răstoarnă într-o tavă si se lasă să se închege.