2 kg fãrinã albã; untulemnu; 50 gr. bruzgã, 1,5 kg g ghizã di oaie; 14 oauã; 1 l lapti; 1 kg mârcatu, untu, sari.
Mãyiripsearea: Farinã s’bagã tu unu vasu, s’adarã locu tu mesi shi s’andavgã bruzga, unã lingurã di untulemnu , niheamã sari shi anarga, anarga laptili caldu shi s’ameasticã. S’frimitã ghini aluatlu, pãnã cãndu nu s’mai alikeashti di vasu. S’alasã s’aprindã aluatul vãrã 30 di minuti. S’tindu peturi shi s’taii pãtrati. Ghiza di oaie s’ameasticã cu 4 oauã sh’cu sari. Tu mesi di patratu, s’bagã unã lingurã di ghizã adratã ma ninti sh’niheamã untu, s’anvãrteashti shi s’apitruseashti la mardzini. S’andregu in tãvadzii aumti cu untu. S’frãngu oauãli shi s’batu cu mârcatlu sh’cu niheamã sari. S’bagã tãvalu tu cireapu ti 5 minuti; s’ascoati shi s’toarnã pisti topci oauãli cu mârcatlu. S’bagã iara tu cireapu, ti cutseari, pãnã cãndu s’arushescu.
Ingrediente: 2 kg faină albă; 50 gr. drojdie, ulei; 1,5 kg urdă de oaie; 14 ouă ; 1 l lapte; 1 kg iaurt, unt, sare.
Mod de preparare: Se pune făina într-un vas, se face loc in mijloc şi se pune drojdia fărâmiţată, o lingura ulei , putină sare şi treptat laptele cald (se toarnă puţin lapte se amestecă bine, iar puţin lapte iar se amestecă).Se frământă mai departe până când aluatul nu se mai lipeşte de vas . Apoi se lasă la crescut aproximativ 30 minute. Din aluatul crescut se întind foi de circa jumătate de centimetru şi se taie in pătrate. Pentru umplutură se amestecă urda de oaie cu 4 ouă si puţină sare. Din compoziţia rezultată se pune in mijlocul fiecărui pătrat o lingură de umplutură, si puţin unt iar apoi se rulează si se presează puţin la capete. Se aşează în tăvile unse cu unt si se dau la cuptor pentru aproximativ 5 minute. Într-un castron se bat ouăle spumă apoi se adaugă iaurtul şi putină sare. Se scoate tava din cuptor si se toarnă compoziţia peste topci. Se introduc din nou la cuptor până când acestea capătă o crustă rumenie.