Peturli s-adarã ti “Mãcari di peturi“, dit fãrinã albã, lapti, oauã. Mãyiripsearea: laptili s-minteashti cu fãrina shi oauãli. S-frimitã ghini aluatlu, s-tindu peturli cu shtsala shi s-tindu/ s-bagã la soari ti uscari. A doaua dzuã s-bagã tu cireaplu niheamã arsu (cu cãnjinã ma mari) ti uscari cama ghini.
MÃCAREA DI PETURI:
2 l apã; 300 g peturi; 300 g cash di oaie; 100 ml untulemnu. Prota s-hearbi apa tu un tingire cu undi, s-toarnã untulemnul sh-deapoea s-toarnã pisti peturli arupti tu tãvã shi cu cashlu sãrmat. S-anvãleashti cu altu vas ta s-abureadzã
Ingrediente: Faina albă, ouă, lapte.
Mod de preparare: Se amesteca laptele cu faina si ouăle. Se frământa până se obţine un aluat consistent. Se întind foile cu făcăleţul, după care se lasă la uscat. A doua zi se dau la cuptor pentru o uscare finală.
MÂncare de Peturi
Ingrediente: 2 l apã; 300 g peturi; 300 g brânza de oaie; 100 ml ulei.
Mod de preparare: Mai întâi de toate se pune apa la fiert într-o cratiţă. Se adaugă uleiul, după care se răstoarnă în tava, peste peturile rupte si brânza sfărâmata. Tava se acoperă cu un capac, si se lasă să se aburească.