Armãneashti
2 kg fãrinã albã; 1 l apã; 1 l untulemnu; 500 g zahari; 200 g stafidz; 50 ml esentsã di rom; 150 g limonji arasã; sari.
Mãyiripsearea: fãrina s-andreadzi tu tãvã, apa s-hearbi cu undili .Untulemnul s-tsãrgãseashti tu tighanj, ahoryea. Apa s-toarnã cãti niheamã pisti fãrinã, cu unã mãnã s-minteashti cu bunela sh-cu alantã s-toarnã apa, s-minteashti ghini fãrina. Untulemnul s-tsãrgãseashti ghini, s-adavgã pisti aluat 300 g zahari shi s-minteashti cu bunela. S-pispilescu tu minteari njiurizma di limonji, stafidzlji shi esentsa di rom. S-frimitã ghini tuti deadun pãnã s-chearã untulemnul. S-tindi ghini plãtsinta tu tãvã, s-andreadzi pisuprã cu lingura, s-chindiseashti cu bunela shi s-talji cu cãtsutlu cumãts, nicoaptã. S-bagã tu cireaplu andreptu sh-arsu ghini. S-ancljidi cireaplu ti cutseari 50-60 minuti sh-cãndu easti etimã s-ascoati dit cireap shi s-pispileashti cu zaharea armasã (200 g). Plãtsinta s-adarã la numtã ti ghrambo, din partea a soacrãljei a ghrambolui (mana-a nveastiljei). Plãtsinta s-adarã sh-la misãlj.
Română
Ingrediente: 2 kg faină albă; 1 l apă; 1 l ulei; 500 g zahăr; 200 g stafide; 50 ml esenţă de rom; 150 g coajă de lămâie rasă; sare.
Mod de preparare: Se aşează faina în tava, apa se fierbe pana da în clocot. Separat se încinge uleiul în tigaie. Se toarnă apa, puţin cate puţin peste faina, amestecând cu o furculiţa pana se omogenizează compoziţia. Se adaugă uleiul încins , după care 300 g zahar şi se amesteca. Se presară coaja de lămâie, stafidele şi esenţa de rom. Se frământa aluatul bine pana dispare surplusul de ulei. Se pune în tava, se uniformizează cu lingura, se ornează cu furculiţa, şi se taie felii (înainte de coacere). Se introduce în cuptor pentru aproximativ 50-60 minute. La final , după coacere, se presară deasupra zahărul rămas (200g). Platsinta se prepara la nunta de băiat, de către soacra acestuia (mama miresei). Se mai prepara, de asemenea la pomeni