cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


professional photographersamarina musicweb designPilistera
Cauta:  

Pitã anvãrtitã cu cash

print
adăugat de Maria

Armãneashti

 1 kg fãrinã albã; 500 ml apã; 500 ml untulemnu; 500 g cash di oaie; 5 oauã; sari. 

 
Mãyiripsearea: fãrina s-ameasticã cu apa shi sarea tu un vas; s-frimitã ghini, s-tindu peturi cu shtsala (dzatsi peturi). Cashlu sãrmat cu bunela s-ameasticã cu oauãli aspilati sh-ciucutiti ninti. Pi cafi petur s-pispileashti untulemnul. Cashlu cu oauãli s-anvãrteashti tu peturi, suluri. S-andreadzi tãvãlu aumtu cu untulemnu, s-bagã peturli rulatiu (adrati suluri) arada, cãti ancapi tu tãvã. S-andreadzi cireaplu, s-ardi ghini shi s-bagã ma multi piti tu cireap; s-coc ghini. Ahoryea s-hearbi apa cu niheamã cash (ãlj si dzãtsi armea), cari s-toarnã pisti pitã, s-alasã tu cireap pãnã s-abureadzã ghini
 

Română

 Ingrediente: 1 kg faină albă; 500 ml apă; 500 ml ulei; 500 g brânza de oaie; 5 ouă; sare

 
Mod de  preparare: Se amestecă faina cu apă şi sare; se frământa bine, se întind foile cu sucitorul (10 foi). Brânza sfărâmată se amestecă cu ouăle bătute în prealabil. Pe fiecare foaie se presară ulei. Umplutura realizata din brânza şi oua, se întinde pe fiecare foaie, după care se rulează. Se unge tava cu ulei şi se aşează sulurile rezultate anterior. Tăvile astfel pregătite se introduc în cuptor pentru coacere. Separat, se fierbe putină apă cu brânza (armea). Se toarnă peste plăcintă şi se lasă în cuptor pentru a se înmuia. 
 
pita_nvartita_cu_cash_1.jpgpita_nvartita_cu_cash_2.jpgpita_nvartita_cu_cash_3.jpg

2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact