cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


web designPilisterasamarina musicprofessional photographer
Cauta:  
Cautari frecvente: muzica armaneasca petrecere, pindu, versuri pindu, download elena gheorghe steaua , vrearea mea versuri in, versuri vlahos, versuri lupci, vinuri de soi
acasă » mãcãri armãneshtsã - orixi bunã! » Peturi

Peturi

YMprint
adăugat de Maria

Armãneashti

  Peturli s-adarã ti “Mãcari di peturi“, dit fãrinã albã, lapti, oauã. Mãyiripsearea: laptili s-minteashti cu fãrina shi oauãli. S-frimitã ghini aluatlu, s-tindu peturli cu shtsala shi s-tindu/ s-bagã la soari ti uscari. A doaua dzuã s-bagã tu cireaplu niheamã arsu (cu cãnjinã ma mari) ti uscari cama ghini.

 

MÃCAREA DI PETURI:

2 l apã; 300 g peturi; 300 g cash di oaie; 100 ml untulemnu. Prota s-hearbi apa tu un tingire cu undi, s-toarnã untulemnul sh-deapoea s-toarnã pisti peturli arupti tu tãvã shi cu cashlu sãrmat. S-anvãleashti cu altu vas ta s-abureadzã

Română

 Ingrediente: Faina albă, ouă, lapte.

Mod de  preparare: Se amesteca laptele cu faina si ouăle. Se frământa până se obţine un aluat consistent. Se întind foile cu făcăleţul, după care se lasă la uscat. A doua zi se dau la cuptor pentru o uscare finală.

 

MÂncare de Peturi

Ingrediente: 2 l apã; 300 g peturi; 300 g brânza de oaie; 100 ml ulei.

Mod de  preparare:  Mai întâi de toate se pune apa la fiert într-o cratiţă. Se adaugă uleiul, după care se răstoarnă în tava,  peste peturile rupte si brânza sfărâmata. Tava se acoperă cu un capac, si se lasă să se aburească.


2018 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact
opera | google chrome | php | mysql | zend framework