cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


professional photographerPilisterasamarina musicweb design
Cauta:  

Njel umplut cu yianomati shi ariz

print
adăugat de Maria

Armãneashti

 njel ãntreg; 500 g ariz; yianomatli di la njel (matsãli, pãnticlu, splina, inima, buretslji) fãrã hicat; 250 ml untulemnu; 200 g tseapã; chiper arosh; sari.

Mãyiripsearea: njelu ntreg s-talji la pãntic, matsãli s-shutsã, s-aspealã ghini cu sari shi s-herbu ãntredz deadun cu alanti yianomati. Dupu tsi hearsirã s-ascot dit apã shi s-dinjicã cama njits, s-tsãrgãsescu tu tighani cu untulemnu sh-cu tseapã dinjicatã. Arizlu s-aleadzi, s-aspealã, s-astricoarã shi s-toarnã pisti mãcarea di yianomati. S-adavgã niheamã apã (200 ml), s-hearbi niheamã pãnã s-chearã dzama. S-ameasticã, s-adavgã chiperlu sh-sarea shi s-minteashti ghini mãcarea. Mãcarea adratã s-bagã nuntru tu njel, s-coasi njelu cu hir albu shi s-uidiseashti tu tãvã. S-andreadzi cireaplu s-ardã ghini shi s-bagã tãvãlu tu cireap pi pirustii. S-ancljidi ghini cireaplu ti fridzeari ghini 1-1 ½ sihati. Aestã mãcari s-adatrã tu sãrbãtori (Pashti), la isuseri, la turnarea-a nveastãljei atsea noaua sh-la alti arãdz armãneshtsã

Română

 Ingrediente: un miel întreg; 500 g orez; organe de miel (mate, burta/stomac, splină, inima, rinichi) fără ficat; 250 ml ulei; 200 g ceapă; piper roşu; sare.

 
Mod de  preparare: Maţele mielului se întorc pe dos, se curată, se spală bine cu apă şi sare şi se fierb întregi împreuna cu celelalte organe. După fierbere, se strecoară, se taie bucătele, se prăjesc în tigaie, în ulei cu ceapă tocată mărunt. Orezul se alege, se spală, se strecoară şi se toarnă peste organele mărunţite în prealabil. Se adaugă apa ( aprox. 200 ml), Compoziţia rezultată se fierbe câteva minute pană scade şi nu mai are zeamă. Se condimentează după gust cu sare şi piper, după care se amestecă. Cu această compoziţie se umple mielul, se coase cu fir alb, şi se aranjează în tava. Tava se introduce în cuptor, şi se lasă aproximativ 1-1 ½ ore. Acest fel de mâncare se prepară de sărbători (în general de Paste), la isuseri (logodne) şi la alte evenimente aromâne.
 
njel_umplut_cu_yianomati_shi_ariz.jpg

2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact