cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


Pilisteraweb designprofessional photographersamarina music
Cauta:  

Gica Coada

print
32_artist_8852554_800px-gica_coada.jpg

Gica Coada

 
Gică Coadă este unul dintre cei mai mari interpreţi de muzică aromână.
S-a născut la 15 noiembrie 1961 în comuna Beidaud, Judeţul Tulcea, din părinţii aromâni, Dumitru şi Tana Coadă. Este al doilea copil al familiei, alături de cele doua surori Zoiţa şi Ţuca. S-a căsătorit în anul 1991 cu Mirela Cocea, cu care are doi copii: Tania-Cătălina şi Dimitrie.
Stabilindu-se la Bucureşti în anul 1973, după 3 ani debutează ca solist vocal de muzică aromână. Formaţia în care s-a făcut cunoscut s-a numit "Grailu Armânesc" (în traducere, "Vocea aromânească"). Mai apoi, până la începutul anilor '90 a făcut parte din formaţia "Gramoste".
La finele anului 2008, Gica Coada a lansat împreuna cu Elena Gheorghe , un album de compilaţie, intitulat „Lilicea Vreariei”. Materialul discografic conţine treisprezece melodii cântate în limba aromână, printre care se numără şi duete cu Elena Gheorghe, dar şi interpretări independente.
În prezent îşi desfăşoară activitatea muzicală mai ales la Bucureşti, la evenimentele comunităţii aromâne, cântând împreuna cu formaţia „Steaua di Vreari”.
Consacrat ca solist vocal, are şi aptitudini pentru instrumentele muzicale, printre care armonica şi chitara.
 
adăugat de Maria

...2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact