cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


professional photographersamarina musicweb designPilistera
Cauta:  

Elena Gheorghe & Gica Coada

print
32_artist_5252498_lilicea_vreariei.jpg

Elena Gheorghe & Gica Coada

 

La jumătatea lunii septembrie 2008 , in cadrul emisiunii "Duminica in familie" a avut loc lansarea albumului de muzica armaneasca "Lilicea Vreariei ", un album de compilaţie, al Elenei Gheorghe, împreuna cu interpretul de muzica aromâna Gică Coada. Materialul discografic conţine 13 melodii cântate în limba aromâna, printre care se numără şi duete cu Gică Coada, dar şi interpretări independente.
 
„Lilicea Vreariei” -Ordinea pieselor pe disc:
 
1. „Ma cum vini eta”1
2. „Lilicea Vreariei ”2
3. „Picurar cu albi oi”1
4. „A, lea primuveara”1
5. „Mseata lilici”1
6. „Feata cu perlu neali-neali”1
7. „Nu-au armanii cumu s-chiara”3
8. „Canticlu a picurarlui”3
9. „Featili giucau in cor”3
10. „Yina, yina gione”1
11. „Ma ti s-adar”2
12. „Bati vimtul bati, tu mesea di noapti”2
13. „Di la Aminciu pan` la Ameru”3
 
1 Piese cântate în duet cu Gică Coada.
2 Piese interpretate doar de Elena Gheorghe.
3 Piese interpretate doar de Gică Coada.
 
adăugat de Maria

...

 
32_artist_7482719_270px-elena-gheorghe-the-balkan-girls_1.jpg

Elena Gheorghe

 

Elena Gheorghe s-a născut la 30 iulie 1985 , in Bucureşti. Este jumătate aromânca, jumătate ardeleanca,provine dintr-o familie de preot si crede cu tărie ca cel mai important lucru din lume este familia ei. Are o sora, Ana, ziarista, si un frate, Costin, fotbalist la Sportul Studenţesc. Mama e ,Marioara Man Gheorghe, este cantareata de muzica populara si ii mulţumeşte ca i-a insuflat dragostea pentru muzica.
Elena a debutat pe scena muzicii populare la vârsta de 3 ani, cântând un duet împreună cu mama sa, cântăreaţa de muzica populara, Marioara Man Gheorghe . În adolescenţă a participat la câteva festivaluri naţionale, iar în anul 2000 Elena câştigă trofeul festivalului „Ursuleţul de aur” din Baia Mare pentru interpretarea cântecului „One Moment in Time” a lui Whitney Houston.
La finele anului 2008 , Elena Gheorghe a lansat împreuna cu Gica Coada, un album de compilaţie, intitulat „Lilicea Vreariei”.
 
 
32_artist_8852554_800px-gica_coada.jpg

Gica Coada

 
Gică Coadă este unul dintre cei mai mari interpreţi de muzică aromână.
S-a născut la 15 noiembrie 1961 în comuna Beidaud, Judeţul Tulcea, din părinţii aromâni, Dumitru şi Tana Coadă. Este al doilea copil al familiei, alături de cele doua surori Zoiţa şi Ţuca. S-a căsătorit în anul 1991 cu Mirela Cocea, cu care are doi copii: Tania-Cătălina şi Dimitrie.
Stabilindu-se la Bucureşti în anul 1973, după 3 ani debutează ca solist vocal de muzică aromână. Formaţia în care s-a făcut cunoscut s-a numit "Grailu Armânesc" (în traducere, "Vocea aromânească"). Mai apoi, până la începutul anilor '90 a făcut parte din formaţia "Gramoste".
La finele anului 2008, Gica Coada a lansat împreuna cu Elena Gheorghe , un album de compilaţie, intitulat „Lilicea Vreariei”. Materialul discografic conţine treisprezece melodii cântate în limba aromână, printre care se numără şi duete cu Elena Gheorghe, dar şi interpretări independente.
În prezent îşi desfăşoară activitatea muzicală mai ales la Bucureşti, la evenimentele comunităţii aromâne, cântând împreuna cu formaţia „Steaua di Vreari”.
Consacrat ca solist vocal, are şi aptitudini pentru instrumentele muzicale, printre care armonica şi chitara.2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact