cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


web designsamarina musicPilisteraprofessional photographer
Cauta:  

Pindu & Cornelia Rednic

print
32_artist_1998340_pindu_rednic_m.jpg

Pindu & Cornelia Rednic

 

Formaţia Pindu si celebra cantareata maramureşeanca de muzica populara CORNELIA REDNIC au lansat împreuna in anul 2008, primul album de muzica aromâna intitulat "Asculta-mi gione arman" .
Albumul conţine in total 15 piese, 12 dintre ele culese si compuse de nume foarte bine cunoscute de aromânii din Dobrogea precum: Silvia Enache (Sirma Guci),Hrista Lupci, Cristian Ionescu , dar si 3 piese noi interpretate pentru prima oara de către Cornelia Rednic si Gigi Sima .
 
"Asculta-mi gione arman"  - Tracklist
 
1. Ascultami gione arman
2. Lai tiner picurare
3. Nu ti-aspari feata nica
4. Ita
5. Prindu seara
6. Primuveara primuveara
7. Haide haide moi
8. Nafimats mata lea feata
9. Iu anchisisi lea feata rumina
10. Hai Dafina
11. Maria (Opa Opa)
12. Vrutlu ni-angrapsi
13. Armana mea
14. Nica tahina Lenca
15. S-iaram un pui azbuirator
 
adăugat de Maria

...

 
32_artist_5198142_gigi_sima.jpg

Gigi Sima

Este solistul vocal al formaţiei PINDU. Născut la data de 3 iulie 1974, acesta a cântat numai cu formaţia Pindu inca de la înfiinţare, din anul 1989.

 
32_artist_9397677_grup1.jpg

Pindu

 

 
Formatia PINDU a fost înfiinţata in anul 1989 de către Gigi Sima, Nicu Sifiringa, George Chendru, Nicu Caraiola si Nicu Jurca. In 1995 soseste in trupa Iancu Bacula (Chitara bass) in locul fostului chitarist Nicu Jurca. In 1998 actualul membru al formaţiei Cristi Bola ii ia locul lui Nicu Caraiola. In 2004 locul lui Cristi Bola este luat de către Miky Ceara care avea sa paraseasca trupa 2 ani mai târziu pentru a-i ceda locul celui pe care îl înlocuise in urma cu doi ani. Astfel pana in aprilie 2009 componenta formaţiei Pindu a fost următoarea: Gigi Sima (voce), Nicu Sifiringa (claviaturi), George Chendru (chitara armonie), Iancu Bacula (Chitara bass), Cristi Bola (Armonica). Începând cu data de 4 aprilie 2009 locul lui Iancu Bacula este luat de mai vechiul membru al trupei Miky Ceara.
In decursul celor peste 20 de ani de existenta formatia PINDU a inregistrat un numar de 23 de albume, reusind sa se mentina in topul preferintelor aromanilor de pretutindeni.
 
Componenta formatiei:
GIGI SIMA - solist vocal
Cristi Bola - armonica si voce
Nicu Sifiringa - claviaturi
George Chendru (Gudi) - chitara si voce
Miky Ceara -claviaturi

 2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact