cama şcurti, aoa suntu tuti
print
support: Maria .::. Anne Marie .::. Stelian M .::. contactarenrodeesgrit


web designsamarina musicPilisteraprofessional photographer
Cauta:  

Preseditele Basescu prezent la zilele culturii armane, la Stejaru, jud. Tulcea

print
adăugat de armanlu la 4 septembrie 2009 13:33:41

28-30 august 2009, Constanta si Eschibaba (Stejaru, jud. Tulcea) - Comunitatea Armana din Romania a organizat cea de-a VI-a editie a evenimentului Zilele Culturii Armane. Cu fiecare an, manifestarea a luat o amploare deosebita, diversificandu-si paleta de activitati cu caracter cultural, in scopul evidentierii si perpetuarii valorilor culturale armanesti.

Pe parcursul celor 3 zile, Constanta si Eschibaba au gazduit o serie de activitati culturale cu specific armanesc: expozitie de arta plastica (la Muzeul de Arta, in coordonarea sculptorului Mihai Tugearu), piese de teatru (la teatrul Oleg Danovski, in regia lui Toma Enache), seminar pe tema credintei la armani (la sala de conferinte a hotelului Ibis), recital de poezie si lansare de CD. Participantii la eveniment au avut avea ocazia sa admire lucrari ale unor importanti artisti plastici - cunoscuti atat in tara, cat si in strainatate - si s-au delectat prin vizionarea unor piese de teatru interpretate atat de actori consacrati, cat si de catre alti tineri - actori sau amatori (elevi, studenti, absolventi).

Alaturi de toate acestea, muzica si dansurile traditionale, prezentate cu maiestrie de catre ansamblul din Veria (Grecia), au ofetit un farmec aparte evenimentului, facandu-l sa ramana in sufletele tuturor.

Zilele Culturii Armane s-au incheiat cu o petrecere campeneasca organizata in localitatea Eschibaba (Stejaru, jud. Tulcea), comuna locuita predominant de armani. Respectand traditia, toti participantii la eveniment au alcatuit Corlu Mari (Hora Mare), formand un cerc deschis de dimensiuni impresionante, asezarea in hora functionand dupa criterii bine stabilite si cunoscute de catre membrii comunitatii de armani. In capul horei a dansat chiar presedintele tarii, Traian Basescu, tinand hlambura.

Intregul eveniment s-a bucurat de prezenta unor invitati de seama - personalitati culturale, jurnalisti, reprezentanti ai autoritatilor locale, reprezentanti din domeniul ONG -, precum si de prezenta a numerosi armani din Romania si din alte tari in care acestia traiesc in comunitati compacte (Albania, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Serbia).

vă rog intraţi în cont pentru a putea adăuga impresiiarhivă ştiri
2024 © giony | termeni de utilizare
vin | citate celebre | feedback | rss feed | contact